Archive for the ‘Interior Design, Decor’ Category

Colorful Home in Australia is Part Modern, Part Rustic

architecture modern residence
Part modern, part rustic, this colorful home in Melbourne, Australia is our dose of inspiration for the day. Envisioned by Austin Maynard Architects, Alfred House is an addition and reconfiguration of an existing two-story building, with two bedrooms and a lean-to that had little relationship with the exterior space.

The aim of the project was to expand outdoor areas by embracing the laneway in an unconventional and playful manner. “By building on the boundary and internalizing the back garden, the clients now have this open space which nobody uses,” the architects explained. “By opening the doors to the back, it extends their property and allows light and air to pour in.”
modern residence (1)
The entire space was reorganized and now includes an open plan kitchen and dining room on the main level. The second floor of the addition accommodates the bathroom, office are and storage room.

“Rather than placing the addition directly on the rear of the house, we moved it back to the boundary laneway. In doing so we essentially turned the dodgy little lightwell that you find in most terrace houses, into an entire garden,” the architects added.

Sustainable features of the project include white roofs that drastically reduce urban heat sink, high performance insulation, passive ventilation and a large water tank that captures and reuses roof water. [Photos by Tess Kelly]
modern residence (3) modern residence (4) modern residence (5) modern residence (6) modern residence (7) modern residence (8) modern residence (9) modern residence (10) modern residence (11) modern residence (12) modern residence (13) modern residence (14) modern residence (15) modern residence (16) modern residence (17) modern residence (18) modern residence (19)

The post Colorful Home in Australia is Part Modern, Part Rustic appeared first on Freshome.com.

3 Small Apartments That Rock Uncommon Color Schemes [With Floor Plans]

Compact living spaces offer significant challenges when it comes to color planning, especially in the case of studios and open concept layouts. An open line of sight means that every accent interacts with the next – at once a restriction and a catalyst for creativity. Popular options include solid-color blocking, tertiary arrangements, thematic palettes, and of course, the always-reliable greyscale approach. Not only do these amazing apartments offer color palette inspiration in hard-to-find themes, the designers behind these spaces included helpful floor plans to help style seekers visualize the relationship between each room.


Visualizer: Maria Fadeeva  

At just 30 square meters, this lovely little apartment boasts a huge personality with its super bold color theme. Bright red accents play across a pristine canvas of white walls and floors for a look that balances the best of simplicity and incredible energy. Black details add a touch of formality to the scene, sometimes even serving as a way to center the eye with its heavier visual weight.

The style itself is an interesting take on industrial – chic patterns bring a sense of playfulness to the strong urban elements that adorn the apartment.

And the planters are just too adorable! Chain link fence is a surprisingly durable medium in interior design, able to serve as a replacement for pegboards or corkboard for modular arrangements like this one.

Eames Wire Chairs serve as a wonderful compliment to the black metal fencing. They have an industrial attitude but they’re lightweight and subtle. Plus, their streamlined bodies allow sunlight to filter right past.

The kitchen is compact but extra cute. Red upper cabinets continue the color scheme without dominating the small space, while the rest of the kitchen remains white for a clean and open aesthetic.

While the designer could have taken a studio layout approach, the bedroom instead occupies a corner room outfitted with plenty of interior windows for sunlight. The other doors lead to a bathroom and closet.

This pair of Adnet mirrors certainly makes a statement against the colorful accent wall. Flat white tiles offer a modern yet neutral backdrop to unify the rest of the bathroom.

Paned glass tiles offer a unique take on the typical enclosed shower, embodying the urban/industrial apartment theme so well.


Visualizer: Svetlana Jurkova   

Dark and classic colors are an unconventional choice for small apartments. The general idea is that light neutrals and saturated accents make spaces feel larger, but sometimes residents would prefer for their compact space to look just as intimate and cozy as it feels.

This home combines the best of modern and traditional elements, straddling the line between rural and urban aesthetics. The geometric dividing wall between the living and kitchen anchors one side of the stylistic influence, with the large skin rug contributing its huge character in turn.

Even the statement chair draws in the best of both worlds. It’s a tribute to the Arne Jacobsen Egg Chair, with rustic leather and an industrial riveted metal shell.

The kitchen and dining room peek around just on the other side of the freestanding divider. This allows someone having coffee at the breakfast table to chat with a partner watching the morning news from the sofa.

Around the corner from the entryway and running alongside the kitchen, the chalkboard wall is great for both “before you leave” reminders and ongoing grocery lists.

Despite its small size, the kitchen fits in a surprising amount of workspace. Removing two of the dining chairs extends that useful surface area even further.

The bathroom is another great example of modern and rustic influences. The tiles almost look like corroded metal, gorgeous and colorful without tying themselves to any specific theme.

The bathtub backsplash wall uses small rectangular tiles in brick-like shades to reference the materials used in the living room.

Everything else remains sleek and ultra-modern. These white fixtures easily stand out against their dark background.

And the space-saving techniques are pretty useful too.

There’s actually only space for one bathroom in the apartment, but the designer included another style to demonstrate how flexible even the smallest spaces can be.

This one maintains the same rugged industrial look but adopts a lighter greyscale palette with accents in bright orange. It feels larger, but loses some of the drama the darker scheme offered.


Visualizer: Studio Pine   

Unlike many apartments its size, this 40 square meter apartment uses interior walls to separate functional spaces. To avoid seeming cramped or overwhelmed, the designers chose sleek natural materials to foster a fresh and cheerful environment. Houseplants provide vibrant pops of green but the dining chairs serve as the only permanent source of decorative color, a pastel seafoam that seems like a perfect match for the light wood that surrounds.

The rooms and living spaces are staggered for privacy yet maintain an open line of sight where it benefits the residents most.

For example, this little reading nook occupies a hidden niche around the corner from the kitchen. It soaks up the sunlight but still feels guarded and cozy.

The kitchen and dining room serve as the heart of this unique home layout. They’re located away from the windows and disguise any cast shadows with dark herringbone floors.

Its central position allows the dining table to remain awash in warm sunlight. Smart recessed fixtures ensure the kitchen stays bright even without direct sun.

On the other hand, the bathroom revels in its moody atmosphere. Dark matte tiles come to life under directional lighting.

It’s a stark departure from the rest of the home. Whereas the main portion is a wonderland of light and layering, the bathroom serves its purpose as a thoughtful retreat.

Related Posts:

Ravishingly Rustic Forest Hideaway With A Track Car Centre

Fancy a modern home in a forest location? This two-storey takes the traditional home, cuts it in half, and adds a legal track car in the centre. Framed by rows of alternating fencing, this Borówiec, Poland home dubbed the ‘Fence House’ uses bricks, concrete and sheet metal to achieve its industrial look. Designed by mode:lina architekci, its features block out unnecessaries, making the most of features. Large glazed windows face the forest, protecting the family from noise. Inner windows and separate living quarters give kids and parents the freedom to live in their own style. Take our picture tour below.

A drive up to the property reveals two traditional houses, separated by one central garage. Clad in corrugated iron and plaster, its look is contemporary and subtle, with a hint of the industrial. Using minimal windows on its street-facing side, this family-of-four-designed home blocks unwelcome noise.

Reaching around the home’s side, large glazed windows wow beside charcoal brick pillars. A glossy outdoor patio leads to two brilliantly-lit areas, both teeming with modern warmth and views of the forest. Divided by a central feature pool, the left side houses the kids, the right, the parents. A central ground floor living space unites the two.

In the centre, a common living room backgrounded in brick invites in the exterior, using irregular window framing. Art deco features pop through the space in grey and yellow seating, leaning portraits and a geometric rug. Metal ceiling trusses finish off the look.

Leading up the stairs from the living room, concrete mixes with grey and light wood to create a clean, yet rustic, feel. A feature bookcase celebrates the forest with old oak panelling from a Poznan townhouse. New and old wood oscillate against a glass safety panel and wide glazed windows. A bench seat offers a space for reading.

Downstairs in the dining room, grey wood mixes with warmer hues. A glass-and-wood cabinet reflects the textures of the library, while white adds light in painted walls, hanging lights and table legs. A woven pod chair welcomes visitors in, while the wall moves to accommodate them.

Downstairs in the dining room, grey wood mixes with warmer hues. A glass-and-wood cabinet reflects the textures of the library, while white adds light in painted walls, hanging lights and table legs. A woven pod chair welcomes visitors in.

Another shared family space, the kitchen peeks behind the dining room in black, white and wooden features. A concrete floor and lacquered white cabinetry provide a canvas for a rustic bench holding a slab. Rounded black features in an extractor fan and lighting play off white stools and a chrome fridge, adding the modern. Wide-paned windows framed in heavy black let the outside in.

Past the kitchen and dining room, a treat lurks under the staircase. Large-format concrete leads to a showcase garage, featuring a legal track car in racy red. The focal point of this open-plan home, its red draws the eye from the dining, living and kitchen areas. A subtle grey bench offers a place to take in its beauty.

The bedrooms create spaces for adults and kids to play – separately. Located on opposite sides, they each feature a triangulated ceiling. The kids’ bedroom offers a safe haven in a modern attic style. Drenched in light wood, it opens to two tepee house frames with twin teal bedside tables. Open windows on their top and side let in daylight, glowing amber at night. Light-wooden ceiling trusses and a monochromatic wardrobe panel structure the space. A bench desk faces the window, with a rainbow-coloured ottoman as a seat.

On the opposite side of the house, parents sleep in rustic tones. Light-wooden floors and trussing reveal an area made wide by both doors and sliding windows. Large, black-framed panes from the kitchen open up the forest, while iron-sliding barn doors extend to the corridors. A distressed wooden bed frame, black iron shelving and cobweb chandelier add character. Sliding windows reveal an outdoor balcony.

The corridors are a showcase of materials used. From the bedroom to the hallway, distressed wood mixes with glass and iron. From the top of the stairs, white, light wood and concrete reign king. Towards the bathroom, distressed wood and concrete complete a full circle.

Two bathrooms show both adult and child personalities. The master bathroom is slick and industrial, featuring polished, imperfect wood, a simple glass shower and luxurious wall-to-floor concrete. Bathed in white, the kids’ bathroom remains simplistic in porcelain amenities with pops of grey tiling. A black-goggled mirror adds an element of play.

See the drawings below for an overview of the home’s layout.

Check out this awesome video flythrough of this house:

Related Posts:

Houzz тур: Таунхаус в Ангелово, где для каждого нашелся уютный уголок (21 photos)

Одни дизайнеры с удовольствием берутся за квартиры маленькой площади, другие предпочитают работать исключительно с большими габаритами. Что сложнее — ответить не так просто, ведь и дома в несколько этажей имеют свои «ловушки».

Impressive Extension ‘Hides’ Behind Cast-Iron Facade in New York

architecture modern addition
A bold architecture intervention behind one of New York’s most impressive cast-iron facades resulted in a creative addition. WORKac came up with an ingenious approach to partially hide the new extension from street view, as requested by local regulations. Named “The Stealth Building”, the project successfully blends modern architecture with historic preservation.

During the intervention, the 1857 façade was restored. “The new charcoal color chosen by WORKac references the building’s history of being painted in dark contrast with its lighter neighbors,” the architects explained. “As all of the building’s Corinthean column capitols had been lost to history, we collaborated with the artist Michael Hansmeyer to create new versions.”
design modern addition
The new penthouse located on the 5th and 6th floor of the building comes with a secluded terrace overlooking the Woolworth Building. One of the brilliant ideas of the renovation was to transform the old elevator bulkhead into a hot tub. This outdoor terrace links to the living area inside.

A rear mezzanine offers space for storage or a home office; it is from here that the inhabitants can enjoy views toward downtown and the Freedom Tower. The interior design is minimalist and contemporary, with nature-inspired elements bringing a fresh feel. [Information provided by WORKac; photography by Bruce Damonte]
modern addition (2)

modern addition (3)

modern addition (5,1)

modern addition (6)

modern addition (7)

modern addition (8)

modern addition (9)

modern addition (10)

modern addition (11)

modern addition (12)

modern addition (13)

modern addition (14)

modern addition (15)

The post Impressive Extension ‘Hides’ Behind Cast-Iron Facade in New York appeared first on Freshome.com.

Besucherzahler
счетчик посещений