Archive for the ‘Interior Design, Decor’ Category

Completely White Apartment With Dominant Central Home Office-2

A rustic style chunky dining pendant light anchors the family friendly eating area in its spot.   A white double-door fridge freezer matches the smooth white kitchen cabinets and colour coordinated countertop. White gloss metro tiles make up the backsplash. The kitchen accents are a combination of shiny chrome and stainless steel, mismatched dishes and […]

Downtown Loft in Toronto Hides Playful ‘Bed Box’

Welcome to a creative loft in Toronto, Canada, that houses an unexpected layout. Designed by Studio AC, this 550 square foot (51 square meter) apartment merges industrial elements in a fun, contemporary manner.

The designers were asked to develop an entertaining and functional studio for a young professional. They planned the space around an eye-catching element, which they call “the bed box.” Curtains, an arched entryway and an elevation change signal the small bedroom and ensure privacy.

“The shell of the unit was comprised of a grey brick that we painted out white to blend seamlessly with the new work bench along the window wall and kitchen island,” the designers said. “The work bench features a long continuous surface that provides flexibility for the clients, whether they are working, displaying art or hosting a party.”

In the kitchen, a dark accent wall adds character to the space. Despite the exposed railings and pipes, the studio displays a warm vibe throughout. This feeling is achieved through wood finishes, dim lighting and an overall playful layout. Photos courtesy of Andrew Snow Photography.

The post Downtown Loft in Toronto Hides Playful ‘Bed Box’ appeared first on Freshome.com.

Completely White Apartment With Dominant Central Home Office -1

This office-like home interior, by The November Design is a vision of pure white: White painted walls and ceilings, crisp white veneer and powder coated metal, white kitchen and lights. Each icy detail just showing subtle variation in tone. Elements of furniture and flooring provide accents of lightly warming woodgrain. Soft furnishings and the bathroom tiling bring hints of beige into the mix too. Because the palette throughout the apartment is kept so simple, all visual interest must come in the form of great design and layout. Dominating the layout is a large work desk, placed right in the centre, where a bold black desk chair waits.

The sitting room of this apartment looks very similar to a client waiting area in an office or design studio. The neat wooden arm settee does not provide a lot of lounging space or cosy comfort, which might tell us a lot about the hardworking nature of this homeowner. The surrounding storage furniture is also of a chic modern office style, typically found to be holding reference books, files and stationery supplies.

A white wall sconce acts as a reading light over the seating area. A second lamp at the other end illuminates the book cabinets.

Although the colour-free decor might initially cause the home to appear minimal, the apartment actually contains a fair amount of furniture and storage. If each piece were to have been selected in a colour then this would be a busier scene.

Directly adjacent to the small sofa we find the huge desk. The desk has been given much more floor space and status than the lounge area, suggesting work is of much more importance here than play or relaxation.

Beneath the swing arm wall lamp, a handy end table makes an ideal spot to keep a current book.

A glazed dividing wall lets extra natural light filter into the space.

A white powder coated strip light is suspended low from the ceiling over the dominating desk.

Stylish ergonomic chairs are essential to a highly productive work space, and this bold black version of the Herman Miller Mirra 2 looks like it has been given pride of place in its stark surroundings.

The desk is of a Scandinavian style and has rounded edges so that there are no sharp corners to cause painful bumps from its central location.

Behind the desk, a modular storage unit is another place to conceal paper clutter.

Matching the dimensions of the singular work desk, a dining table over in the kitchen area comfortably seats four.

A sizeable piece of artwork is propped casually on the floor, also painted in pale tones to match the decor.

Black window frames are the only other dark element in the scheme to match the black desk chair.

The dining table centrepiece is a clear decorative vase, filled with a handful of simple greenery.

The positioning of white and wood finishes on the desk top and legs has been flipped around on the dining table. Four different chair designs have been grouped together with the dining table to create a relaxed eclectic look.

A rustic style chunky dining pendant light anchors the family friendly eating area in its spot.

A white double-door fridge freezer matches the smooth white kitchen cabinets and colour coordinated countertop. White gloss metro tiles make up the backsplash. The kitchen accents are a combination of shiny chrome and stainless steel, mismatched dishes and clear wine glasses.

The flooring in the hallway is tiled rather than wooden for a more hard wearing, washable finish. Hallway storage has been wall-mounted to allow for easy floor cleaning too, and provides a convenient place to kick shoes under.

Wall-hung cupboards make the floor area appear most spacious. Concealed LED lighting makes a welcoming feature of a recessed shelf, and a couple of chunky door knobs add a little interest to plain white units.

A sliding interior door saves space.

A few knick-knacks adorn the shelves of the white modular unit behind the desk to make it look more homey. The more useful, necessary stuff that may not be as pretty on the eye is tucked out of sight in a selection of easily accessible cupboards and drawers.

In the bedroom, a couple of modern wall sconces are mounted to a panel over the headboard, where some concealed shallow storage cabinets can be found over at the window end.

A cutaway shelf runs the width of the headboard wall, lined with beech wood. Nighttime reading books are stored here, and a there are charge points for mobile phones and tablets.

A selection of small indoor plants bring a little fresh colour into the room, and soften the look of the contemporary built-in dressing table.

The bedcovers are subtly patterned in a white and beige floral print. Sliding beech wood doors indicate a built-in wardrobe, whilst another gives access to a bathroom.

Inside the bathroom beige becomes the leading colour, which is a surprising change after the expanse of white seen over all other areas of the home. A beech wood vanity unit matches beige stone tiles behind the wash basin and around the bath and shower. The flooring, in contrast, is tile of a dark grey hue. Fixtures and fitting are understated and chrome, though the lights remain white like in the outer living areas.

Recommended Reading: 2 Great White Apartments that Show Color Isn’t Everything (Includes Floor Plans)

Related Posts:

Forest Retreat in Seattle Built Around Gravel Courtyard


Robert Hutchison Architecture completed the Courtyard House on the River design, a contemporary forest retreat located just outside Seattle, WA in the shadow of Mt. Rainier. The 1,900 square-foot (176 square-meter) home is clad in Western red cedar and painted black to blend with the surrounding forest on the banks of the White River.

“By working diligently with our client, the building footprint was kept as compact as possible to minimize site disturbance,” the architects said. “The residence values design over size.”

The client’s brief requested a zen-like retreat, away from the city noise. Expansive forest views through glass frames bring a sense of peacefulness inside. Wooden floors and furniture add to the home’s natural feel.

“The interior focuses on the home’s double-height space, a comforting exposed structure for warmth and connection to nature, and the dark steel used for the fireplace anchors the space with a central focal point,” Hutchison said.

Moreover, the steel fireplace separates the living room from a covered outdoor patio. The entire house is set around a gravel courtyard, which protects the inhabitants from roaming elk. Photography courtesy of Robert Hutchison Architecture.


 

The post Forest Retreat in Seattle Built Around Gravel Courtyard appeared first on Freshome.com.

Bohemian Setting in Spain Welcomes Functional Prefab House


Casa Montaña by Studio [baragaño] is an example of a modern prefab home embedded in a charming natural setting. This minimalist home was built in less than four months in a factory in Madrid.

When nearly finished, it was transferred to Valdés, a small town in the Asturias, northwest of Madrid, where it was embellished by a local artisan with a traditional slate roof. It traveled 600 kilometers (373 miles) to get “home” and the on-site assembly lasted only five hours.

Casa Montaña sits between a traditional house and a “hórreo,” a typical granary of the Iberian Peninsula built in wood and raised on pillars. Its location couldn’t be more bohemian.

This small prefab house is built in two levels, with the social areas downstairs and the bedrooms located on the second floor. The interior design is kept simple, with wooden flooring and black and white wall finishes.

“The metal staircase is the central element of the dwelling, around which the program runs and which dialogues with the chimney suspended from the living room,” the architects said. “The upper floor contains two rooms, separated by a light poly-carbonate wall that sifts the light.” Photography by Mariela Apollonio.


The post Bohemian Setting in Spain Welcomes Functional Prefab House appeared first on Freshome.com.

Besucherzahler
счетчик посещений